top of page

Wat Mag Een Hond Niet Eten? Belangrijke Informatie Voor Hondeneigenaren!

Bijgewerkt op: 16 aug. 2023

Als hondeneigenaar is het van vitaal belang om te weten welk voedsel veilig is voor je harige vriend. Hoewel veel voedingsmiddelen die wij mensen eten ook aanlokkelijk kunnen lijken voor honden, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet vermijden. In deze blog gaan we dieper in op welk voedsel je hond absoluut niet mag eten en waarom. Lees verder om ervoor te zorgen dat je trouwe metgezel veilig en gezond blijft!Hond eet brokken uit een voederbak die vast gehouden wordt


1 Chocolade

Chocolade, een geliefde traktatie voor veel mensen, is bijzonder gevaarlijk voor honden. Het bevat theobromine, een stof die honden niet goed kunnen verwerken. In grote hoeveelheden kan theobromine vergiftiging veroorzaken, met symptomen zoals braken, diarree, verhoogde hartslag en zelfs epileptische aanvallen. Zorg ervoor dat chocolade buiten het bereik van je hond wordt gehouden en wees extra voorzichtig tijdens feestdagen waarbij chocolade vaak wordt geconsumeerd.


2 Uien en knoflook

Uien en knoflook, zowel rauw als gekookt, zijn schadelijk voor honden. Ze bevatten stoffen die de rode bloedcellen van je hond kunnen beschadigen en bloedarmoede kunnen veroorzaken. Symptomen zijn onder andere braken, zwakte en ademhalingsproblemen. Vermijd dus het voeren van voedsel dat uien of knoflook bevat, zoals bepaalde soorten sauzen, soepen en vleesgerechten.


3 Druiven en rozijnen

Hoewel druiven en rozijnen gezond zijn voor mensen, kunnen ze bij honden ernstige nierproblemen veroorzaken. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen leiden tot vergiftiging, met symptomen zoals braken, diarree, buikpijn en lusteloosheid. Het is het beste om je hond volledig weg te houden van druiven en rozijnen, inclusief producten waarin ze zijn verwerkt, zoals sommige gebakken goederen en mueslirepen.


4 Avocado

Avocado's bevatten een stof genaamd persine, die in grote hoeveelheden giftig kan zijn voor honden. Hoewel de hoeveelheid persine in het vruchtvlees laag is, kan het hoge vetgehalte van de avocado spijsverteringsproblemen veroorzaken bij honden. Bovendien vormen de pit en de schil verstikkings- en verstoppingsgevaren. Het is het beste om je hond helemaal geen avocado te geven.


5 Cafeïne

Cafeïne komt veel voor in koffie, thee, energiedrankjes en chocolade. Het kan het zenuwstelsel van je hond aantasten en ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hartritmestoornissen, tremoren en zelfs de dood. Houd dranken en voedingsmiddelen die cafeïne bevatten uit de buurt van je hond en zorg ervoor dat je huisdier niet per ongeluk een slokje koffie uit een onbewaakte beker neemt.


Conclusie

Als verantwoordelijke hondeneigenaar is het essentieel om te weten welk voedsel je hond absoluut niet mag eten. Door voedsel zoals chocolade, uien, knoflook, druiven, rozijnen, avocado en cafeïne te vermijden, kun je de gezondheid en veiligheid van je harige vriend waarborgen. Als je hond per ongeluk iets heeft gegeten dat hij niet mag, raadpleeg dan onmiddellijk een dierenarts. Ze kunnen je de juiste behandeling en advies geven. Laat je hond genieten van een gezond en evenwichtig dieet en houd gevaarlijk voedsel buiten zijn bereik!


0 opmerkingen

Comments


bottom of page